Francisco Toscano

Geregistreerd Osteopaat D.O.

Francisco Toscano

Mijn naam is Francisco Toscano Jimenes, zoals je aan mijn naam kunt zien, ben ik van Spaanse komaf en groot geworden in Duitsland. Ik spreek Nederlands (met Duits accent), Engels, Duits en Spaans. Verschillende landen en culturen zijn al vanaf mijn jongere jaren een deel van mijn leven.

Sinds 1993 is mijn interesse in de wetenschap van gezondheid en sport gegroeid. Wat als hobby is begonnen, is uitgegroeid tot mijn roeping voor het leven.

Mijn initiele training in Manuele therapie en Sport-fysiotherapie waren de eerste stappen in mijn professionele roeping. Na een paar jaar werken in Duitsland begon mijn interesse in een breder en dieper begrip van het lichaam te groeien. Ik begon te begrijpen dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van symptomen. Dit leidde mij tot osteopathie.

Mijn reis naar Osteopathie begon in Engeland waar ik in 2006 mijn honour degree heb behaald in de Osteopathic Medicine, BSc Hons. Ost. Med. Na jaren werken in een privé clinic in Engeland en Spanje heb ik onlangs de beslissing genomen om te verhuizen naar België.

Van 2008 tot 2018 heb ik verschillende postgraduate lezingen en conferenties verzorgt. Daarnaast heb ik een publicatie over fascia uitgebracht. Osteopathie heeft mij de kans gegeven om les te geven in Sweden, Italië, Portugal, Spanje en ook over de atlantische oceaan. Osteopathie kent geen grenzen.

Het begrijpen en behandelen van het menselijk lichaam ‘als een geheel’ en niet als een optelsom van delen, is mijn toewijding in de praktijk. Ik behandel zowel volwassenen als baby's.

Integratie van structurele en functionele balans van het lichaam is de basis van het natuurlijk therapeutisch proces. Dit fundamentele basisprincipe biedt osteopathie de capaciteit en steun voor het menselijk lichaam in het proces van ziek zijn tot genezing.

Ik begroet u graag bij Osteozuid!

Maak een afspraak